Најновије

Преломили: Избори 24. јануара!

Српска напредна странка (СНС) преломила је да покрајински и локални избори буду истог дана - 24. јануара 2016.
Избори у јануару (Фото: РТС принтскрин)

Избори у јануару (Фото: РТС принтскрин)

Ако премијер Србије и лидер СНС Александар Вучић одлучи да се иде и на ванредне парламентарне изборе, и они ће тог дана бити одржани. Напредњацима одговара да ти избори буду што пре, јер ће им осим високог рејтинга у прилог ићи и отварање преговарачких поглавља са ЕУ до краја године, најављено повећање плата и пензија, али и резултати остварени у спољној политици. С друге стране, опозицији би највише одговарало да избори буду одржани што касније како би успели да се организују и прикупе новац за кампању. Компромисно решење о датуму одржавања избора предложио је лидер СВМ Иштван Пастор. - Пастор јесте за изборе, али му треба алиби да уђе у изборну причу. Овим датумом неће стати на страну ни ДС, који изборе желе у мају, али ни СНС, који их хоће у децембру - прича извор из владајуће коалиције и наводи да крај јануара за одржавање избора није лоша идеја. - Покрајински и локални избори по реду долазе у мају 2016. Међутим, ако би договорени датум био крај јануара следеће године, то би практично било око три месеца раније, што не би требало да буде велики проблем јер смо у то време већ у изборној години - прича извор истакавши да је кампања мање-више већ почела само што то још није званично јер избори још нису расписани. - Из угла напредњака, овај датум би им одговарао јер би излазност била мања, али је на њиховој страни то што имају мотивисане бираче и редовно бирачко тело. СНС има и врло добру подршку, па им је сасвим свеједно да ли ће бити у децембру, јануару или на пролеће. Ако датум избора буде био овај, у прилог ће им ићи и отварање преговарачких поглавља до краја године, повећање плата и пензија и добра спољна политика - објашњава Бојан Клачар из Цесида. Он истиче да, ако уз Војводину и локал буде било и парламентарних избора, опет ће напредњацима бити добро јер ће носилац кампање бити премијер Александар Вучић. Међутим, како каже, за опозицију би јануарски избори били изазов. - Њихови бирачи су много захтевнији и очекују много више, а у тој групи је више и апстинената. Ако би избори били у јануару, нисам сигуран колико би опозиција могла да се организује - каже Клачар. Потпредседник СНС Игор Мировић каже да СНС не жели да лицитира са датумом „јер је за нас прихватљив и децембар и јануар, али је ружно и то што демократе инсистирају да они морају да буду последње недеље и дана мандата“.

Вучевић већ закупио билборде

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић потписао је уговор за закуп билборда вредан 14.000 евра. У конкурсној документацији пише да ће билборди да служе за „услугу информисања јавности путем информативних паноа“, а из опозиције тврде да је то почетак бахате рекламне кампање СНС. Из Нове странке оптужују градску власт да ће за кампању искористити новац који је стечен „коруптивним радњама“.
Прочитајте још:НИСАМ КРИВ, АЛИ НЕ МОГУ МИРНО ДА СПАВАМ: Ево шта је све Никола Шаиновић рекао у свом првом обраћању српској јавности!НЕ, НИЈЕ МОНТАЖА: Док Србија клеца, они играју „фуцу“ са Тачијем!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА