Најновије

СиЕнЕн: Клинтоновој не верује 61% Американаца - Трамп наставља да расте!

САД - Председничка трка у САД постаје све занимљивија, јер по свему судећи, Хилари Клинтон, која је била проглашена апсолутним фаворитом на почетку кампање, губи своје позиције, а звезда председничких избора постаје Доналд Трамп, ексцентрични милијардер који обећава да ће "Америци вратити стару славу".
Истраживање СиЕнЕн-а (Фото: ЈуТјуб)

Истраживање СиЕнЕн-а (Фото: ЈуТјуб)

Према најновијем истраживању које је данас објавила утицајна глобална америчка тв мрежа СиЕнЕн (CNN), Трамп у односу на републиканске кандидате поново бележи раст, па је тако 28% испитаника дало свој глас њему, што га чини утемељеним на врху листе републиканских кандидата. Оно што је највећа вест новог истраживања спроведеног у сарадњи СиЕнЕн-а и Универзитета Квинипак је то што је утврђено да је поверење у Клинтонову драстично опало, па је тако на питање да ли је Клинтонова особа од поверења, чак 61% испитаних рекло да није, док је њих 34% изразило став да има поверења у Хилари Клинтон. Клинтонова има великих проблема у кампањи због афере са мејловима. Подсећамо, Клинтоновој се "суди" у америчком Конгресу, јер је злоупотребила своју функцију, тачније, није се придржавала протокола везаних за државничку комуникацију док је била на позицији државног секретара у кабинету Барака Обаме, актуелног председника САД-а. Уместо државног мејла, Клинтонова је решавала кризу у Бенгазију путем свог приватног личног мејла. Већина Американаца осуђује Клинтонову због овога, јер сматрају такво њено понашање показатељом да није довољно одговорна да би била на важним државним функцијама.
Прочитајте још:Зашто се Вучићевим партнерима не иде на изборе!?Нова европска стратегија за Путина
Подршка Клинтоновој у односу на демократске кандидате је од јула, када је имала 55% гласова, пала у августу на 45%. Очигледан пад Клинтонове у сваком смислу је евидентан, каже се у прилогу телевизијске мреже СиЕнЕн. Трамп је у јулу, према истраживању Универзитета Квинипак и СиЕнЕн-а, међу републиканским кандидатима имао 20% подршке, док сада у августовским истраживањима бележи раст и има 28% подршке. Клинтонова пада, Трамп расте, једноставан је закључак тв мреже СиЕнЕн. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА