Најновије

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ? Ове промене на кожи указују на болести!

Разне појаве на кожи понекад игноришемо јер мислимо да су безазлене и да ће проћи саме од себе, али оне су често показатељ да нешто не ваља с нашим здрављем. Доносимо вам списак кожних промена на које обавезно морате да обратите пажњу јер оне могу бити први знак болести.
Пазите на кожу (Фото: Pixabay)

Пазите на кожу (Фото: Pixabay)

1. Уздигнуте црвене мрље с 'љускицама'. Оне су први знак псоријазе, хроничне имунолошке болести коже која узрокује упалне процесе због којих на крају долази до иритације и стварања мрља. Стрес је један од великих 'окидача' псоријазе. 2. Сува кожа праћена осећајем свраба. Када приметите овакве појаве на кожи током зиме, вероватно је у питању само стање узроковано хладноћом и сувим ваздухом. Међутим, ако вам је кожа константно сува са осећајем свраба, умора или губитком тежине, онда постоји велика вероватноћа да вам проблеме ствара штитна жлезда. 3. Црвене квржице. Негативне емоције лоше делују на наше здравље, а овакве промене на кожи могу бити манифестација стреса и анксиозности. У сваком случају, посетите дерматолога или свог лекара опште праксе како бисте установили који је корен проблема. 4. Акне и појачан раст длачица. Када ове две кожне промене долазе у 'пакету, обично су знак хормоналног дисбаланса. Акне на бради, образима и леђима, длачице на лицу, трбуху или прсима први су симптоми синдрома полицистичних јајника. 5. Жуте квржице на рукама и ногама или тамне 'баршунасте' мрље. Особе које имају проблема с нивоом шећера у крви или прекомерном тежином морају да обрате пажњу на своју кожу. Жуте квржице појављују се због високог нивоа триглицерида у крви и дијабетеса. Тамне баршунасте мрље на врату или рукама такође су један од знакова дијабетеса.
Прочитајте још:РЕВОЛУЦИОНАРНА ШВЕДСКА ДИЈЕТА: Можете да једете масно колико хоћетеМИТОВИ У КОЈЕ ВЕРУЈЕМО: Ево шест највећих о људском телу!
Извор: Zadovoljna.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА