Најновије

РАТ МЕЂУ ЈАКУЗАМА: Прети највећи обрачун још од 80их година, ево и око чега:

Рат је саставни део јапанског подземног света, кажу из полиције, док највећем криминалном конгломерату – Јамагући гуми, односно јакузама, прете поделе.
Карактеристичне тетоваже за јакузе (фото: Јутјуб)

Карактеристичне тетоваже за јакузе (фото: Јутјуб)

Како пише “Раша тудеј”, власти ишчекују избијање крвавог сукоба у синдикату у којем се налази 43 посто свих чланова банди у Јапану. “Јапан тајмс” пише да ће до тога доћи због различитог односа лојалности према 73-годишњем шефу мафије Шинобу Тсукаси, који је 2005. постао најснажнији бос у Јапану. Наводи се да је он разбеснео одређене банде у синдикату давајући некима повлашћен третман у одређеним браншама и скривајући амбиције за ширењем на нове територије. Тсукаса је такође познат под именом Кеничи Шинода и шеста је генерација босова у синдикату. Полицијски извори у “Јапан тајмсу” због тога истичу да је због тога 12 од преко 30 група претило напуштањем синдиката. Иначе, ова криминална организација је ове године напунила 100 година, а крајем 2014. године имао је 10.300 чланова. Уз то, ту је 23,.00 оних који су придружени чланови, тако да се свуда може осетити утицај јакуза. Синдикат јакуза је такође екстремно богат, магазин “Фортјун” је 2014. навео да њихово богатство иде и до 80 милијарди долара. Тиме су они најбогатији криминални синдикат на свету. До велике поделе је већ дошло 1985. године када се десило скоро 300 сукоба и убистава из освете, а полиција страхује да би овај сукоб вероватно био и већи. Годишњи приход Јамагучи-гумија је изражен у милијардама долара, које добија од рекетирања, коцке, проституције, шверца оружја и наркотика, као и од операција на тржишту некретнина, манипулација на берзи и интернет-порнографије. Седиште Јамагучи-гумија се налази у граду Кобеу, док су чланови групе активни по читавом Јапану, укључујући и Токио, али и у иностранству, у САД и многим земљама у Азији.
Прочитајте још:ОДЛИКОВАНИ РУСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ: У свету почиње нова „Велика игра“!ТО ЈЕ ХЕРОЈ: Руски специјалац ухватио девојчицу која је пала са петог спрата!
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА