Најновије

ТО БИ ИЗЛУДЕЛО АМЕРЕ: Иран од Русије купује СУ 30!

Иран је заинтересован за куповину руске авијационе и војно-поморске технике. Он није само заинтересован за куповину, већ би желео да је производи на својој територији, рекао је војно-дипломатски извор.
СУ 30 (фото: Јутјубе)

СУ 30 (фото: Јутјубе)

У овом тренутку воде се преговори о куповини Ирана партије вишенаменских ловаца Су 30 и школски авиони Јак 130, као и бродови класе ’фрегат‘ и подморнице“, рекао је дипломата на авио-космичком салону МАКС 2015 у московском предграђу Жуковски. Извор је навео да би „у питањима војно-техничке сарадње Иран желео да пређе са директне куповине на савремену израду и производњу по лиценци наоружања на својој територији“. „Иран ома одличну бродоградњу на којој се комотно могу градити руски војни бродови и подморнице. Стране већ воде прелиминарне консултације о томе“. „Што се тиче авијационе технике, Русија, како је познато, има искуство производње по лиценци ловаца Су 30МКИ у Индији. То је искуство могло да се примени у Ирану“, навео је извор. Разговори о сарадњи у области изградње авиона одржани су током авијационог салона МАКС 2015 уз учешће руководства Здружене корпорације за изградњу авиона, Федерална служба за војно-техничку сарадњу и „Рособоронекспорта“.
Прочитајте још:Варуфакис се враћа, овог пута жели читаву ЕвропуПОРОШЕНКО ОДБАЦУЈЕ МИР: Неће бити федерализације Украјине нити „посебног статуса“ ДНР и ЛНР!
Извор: Новости/sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА