Најновије

ПОЉСКА ПРИЗНАЛА: Русија има право на пронађено нацистичко благо

МОСКВА - Власти у Пољској су данас званично потврдиле да је у подземним тунелима крај Валбжиха, на југозападу Пољске, с вероватноћом већом од 99 одсто, откривен заборављени оклопни воз из времена када су се нацисти ужурбано повлачили пред Црвеном армијом на крају Другог светског рата и превозили у дубину немачке драгоцености које су похарали током рата.
Илустрација (Фото: Pixbay.com)

Илустрација (Фото: Pixbay.com)

По свему судећи, злато је руско, односно, Хитлерови нацисти су злато похарали у Русији и покушали да га возовима одвуку у Немачку, а то је признао и Петар Жуховски, генерални конзерватор и званичник Министарства културе и националне баштине Пољске. "Русија има право да тражи да јој злато буде враћено назад. Наравно, уколико се утврди да је реч о злату и другим драгоценостима." - каже Жуховски, пренели су руски медији. Жуховски је истакао да је готово сигуран да је реч о нацистичком благу, јер је реч о оклопним возовима. Пољска ће морати да оснује међународну експертску групу поводом овог случаја, наводи се у медијима у Русији.
Прочитајте још:Усмрћена два украјинска војника, три су рањенаПОЗИВА НА ФРОНТ ПРОТИВ РУСА: Порошенко молио Бајдена да се САД заједно са ЕУ одлучно супротставе Русији
Извор: Правда / Танјуг  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА