Најновије

Супер Маша - ново оружје руске дипломатије

Руска дипломатија има ново "оружје". Реч је о Марији Захаровој, новој директорки Департмана за информације и штампу руског Министарства иностраних послова. Она је прва жена у историји која обавља ту функцију.

Марија Захарова (Фото: ЈуТјуб)

Марија Захарова (Фото: ЈуТјуб)

Откако је 10. августа постављена на дужност, Захарова је направила читаву "пометњу" у европским и светским медијима. Италијанско издање "Панорама" назвало ју је „новом руском суперженом“. Захарова је на друштвеним мрежама објавила фотографију италијанског листа, на којој су је представили као јунакињу из стрипа, обучену у костим у бојама руске тробојке. - Овако мене виде у Италији. Чак не знам да ли их треба оповргнути - написала је Захарова испод фотографије коју је објавила на свом фејсбук профилу.

Руси је обожавају

Аутори текста описују Захарову као жену нежног изгледа, плавих очију и дугих ногу, која има изванредан смисао за хумор и невероватну снагу и харизму, а такође високо оцењују и њене професионалне квалитете. - Нови прес-секретар Путиновог Министарства спољних послова обећава да ће (у дипломатији) оставити свој траг - пише лист. Италијанско издање упоређује Марију и са бившом представницом америчког Стејт департмента Џен Псаки. У дуелу са лепом Рускињом, Американка је изгубила битку. Аутори текста о Захаровој кажу да је она "анти-Псаки“. Нова представница руског МИП-а није "запалила“ само медије, већ и друштвене мреже. Интернет заједница је просто експлодирала. Форумаши, блогери и корисници социјалних мрежа одушевљно коментаришу њен рад, истичући њене квалитете, али и изглед. Мушкарци се увелико интересују за њен емотивни статус. Руси је већ називају "наша Маша“, нижући бројне епитете и хвалоспеве на њен рачун. О њој се зна да се активно бави спортом и да течно говори енглески и кинески језик.

Богата биографија

Препознатљива по бритком језику и оштрим коментарима, Захарова је и популарна блогерка. Рођена је 24. децембра 1975. године, у породици дипломата. Детињство је провела у Пекингу, где су јој родитељи били на служби. Дипломирала је међународну журналистику на престижном московском факултету МГИМО, а специјализирала оријенталистику и новинарство. Праксу је прошла у Амбасади Русије у Кини. Каријеру је почела у новинарству, а у Министарство иностраних послова прешла је 1998. године. Била је шеф службе за информисање руске мисије при УН, а затим је именована за заменика директора Одељења за информисање и штампу. Има дипломатски ранг - саветник прве класе. Кандидат је историјских наука, а члан је и Савета за спољну и одбрамбену политику Руске Федерације. Популарност је стекла учешћем у телевизијским ток-шоу емисијама на руским каналима и оштрим коментарима на осетљива политичка питања.

Имају Руси и Наталију

Она, међутим, није прва жена-представница државних структура о којој се активно расправља, прича и пише у руским и страним медијима. Наталија Поклонска је већ проглашена за најлепшу јавну тужитељку на свету. Јавна тужитељка руске Републике Крим постала је права интернет и медијска звезда, која је све опчинила својом лепотом, али и професионалним квалитетима. Видео-снимак са њене прве званичне конференције за штампу постао је један од гледанијих клипова на Јутјубу. Обожаваоци већ увелико праве и презентују цртане филмове и спотове у којима је Поклонска главна јунакиња. Чак постоји и култ њених следбеника који себе називају "наталијатима“. Ипак, она је јасно изјавила да је толика медијска пажња чини несрећном и пре свега омета у послу. - Ја сам адвокат, а не Покемон - поручила је лепа тужитељка, која је у децембру била мета атентата.
Прочитајте још:МОГАО ЈЕ ДА БИРА И ИЗАБРАО ЈЕ СМРТ: Руски војници моле се пред иконом овог хероја!НИЈЕ ИМ БИЛО ДОСТА: Сад би и хареме по Русији!Немачка и Француска притискају Порошенка
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА