Најновије

ХАОС У ПАРЛАМЕНТУ: Радикали заузели скупштинску салу, не дају да почне гласање о промени Устава

КИЈЕВ - Припадници Радикалне партије Олега Љашко упали су рано јутрос у украјинску Раду и забарикадирали се у сали. Они на овај начин желе да спрече гласање о амандманима на Устав којим би Донбас добио већу аутономију, у складу са споразумом из Минска.
Радикали запосели Раду (Фото: Pravda.ua(

Радикали запосели Раду (Фото: Pravda.ua(

Заседање које је требало да почне у 11 померено је за 12 сати док радикали одбијају да одблокирају врата за улазак у салу. Паралелно са блокадом скупштинске сале, испред Раде је окупљен велики број присталица Радикалне партије. Испред зграде пристижу све веће снаге полиције.Посланик Раде и некадашњи командант батаљона "Азов"Игор Мосијчук каже да је ситуација на ивици избијања грађанског рата, а да је главни сукоб међу десним снагама од којих је део одлучуо да гласа за измену Устава. - Неслагања су велика али сви се слажу да се по сваку цену мора спречити оружани сукоб између патриота које припадају различитим фракцијама - рекао је он.
Прочитајте још:Земан: Избеглице могу да донесу болести, тероризам, гетаЈЕ Л’ ГА ЗАТО МРЗЕ? Ово су „најтежи злочини“ Башара ал-Асада за последњих 15 година
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА