Најновије

Земан: Избеглице могу да донесу болести, тероризам, гета

ПРАГ - Пријем избеглица с Блиског истока и северне Африке на територију Чешке Републике носи са собом три велика ризика - ширење заразних болести, тероризам Исламске државе и стварање нових гета, оценио је чешки председник Милош Земан.
Земан (Фото: ЈуТјуб)

Земан (Фото: ЈуТјуб)

Земан је упозорио да би с избеглицама у Чешку могле да уђу „ћелије” Исламске државе, њихови „агенти спавачи”, који би касније могли да се активирају и изврше нападе какви су били они у Паризу, Лондону или Мадриду, преносе чески електронски медији. По мишљењу чешког председника, већина избеглица спада у „економске мигранте”, а не оне који заиста беже од рата, оценивши да они у Чешкој не желе да раде, али да у земљу моги да унесу заразне болести и изазову стварање гета. „Они због културних разлика неће моћи да се прилагоде”, додао је Земан у разговору за радио „Фреквенце 1”. Земан је мигранте поделио у три категорије - једну чини око 15.000 њих које је чешка влада пристала да прихвати у наредне две године, док остали у тој земљи бораве нелегално и требало би их, како сматра, оне који прекрше чешке законе вратити, уместо што се за њих граде прихватни центри. Земан мисли и да ће избеглице које прелазе преко чешке територије, кад Немачка престане да их прихвата, остати у Чешкој, која би у том случају морала сама да брани своје границе, ангажујући уз полицију и војску, ако се покаже да заштита европских не функционише.
Прочитајте још:ЈЕ Л’ ГА ЗАТО МРЗЕ? Ово су „најтежи злочини“ Башара ал-Асада за последњих 15 годинаСтрашне вести од НАСА: Ове зиме почињу мегаземљотреси, несташице хране и ледено доба (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА