Најновије

КОМАДАЈУ СРБИЈУ: Турци отцепили Рашку област и Војводину!

За Турску Војводина и Рашка област нису део Србије!
Турски председник Реџеп Ердоган (Фото: irates.am)

Турски председник Реџеп Ердоган (Фото: irates.am)

Овај закључак се намеће ако на сајту министарства спољних послова Турске прочитате списак амбасада ове земље широм света с контактима и адресама. Под надлежностима Амбасаде Турске у Београду убрајају се Србија, Војводина и Рашка област, из чега би се могло протумачити да у овој земљи, с којом смо историјски веома блиско везани, северну српску покрајину и Рашку област сматрају засебним државама. Најзанимљивије од свега је што овакву подељену Србију можете наћи само када информације желите да прочитате на турском језику, док на енглеском уредно пише Сербиа. На сајту министарства спољних послова ове земље налази се адреса, бројеви телефона и имејл турске амбасаде у Београду, а пошто Турска нема конзулате у овим деловима Србије, врло је занимљиво на основу чега је настала ова подела. По томе изгледа да Турци имају две циљне групе којима се обраћају с обзиром на разлике које се јављају при избору језика, сматра политички аналитичар Бранко Радун. - Подаци на енглеском односе се на међународно тржиште, док су они на турском упућени свима којима је тај језик матерњи или га познају - каже политички аналитичар Бранко Радан. - Да су у питању њихови конзулати, постојали би бројеви телефона за сваки од њих и ту не би било полемике. Турска је нешто попут ментора балканским муслиманима. Овако, делује као да она покушава да пошаље неку врсту поруке санџачким Бошњацима да је благонаклона према идеји о аутономији Санџака, односно да их апсолутно подржава у томе. Поред тога, познато је да Турци јавно подржавају независност Косова, као и јачање унитарне Босне и Херцеговине, с тога не треба ништа од овога да нас чуди - истиче Радун.

Међу првима признали Косово

О томе како Турска шири утицај на нашим просторима који су некад били део Отоманске империје, говоре и активности владе у Анкари у последњих неколико година. Поред инвестиција привредника из ове земље, Турци су недавно купили и једну од најсолвентнијих банака у српском власништву, а најављена је и обнова у отоманском стилу Рамске тврђаве на Дунаву, код Великог Градишта, коју је у 15. веку подигао турски султан Бајазит. Турска је најутицајнија земља међу балканским муслиманима који без одобрења председника ове земље Реџепа Тајипа Ердогана не предузимају ниједан значајнији политички корак. Турска је независност Косова признала само дан након што је она проглашена у Приштини 17. фебруара 2008. године.
Прочитајте још:Члан новог закона који је све шокирао: „Најкасније 36 месеци од ступања овог закона на снагу, чипови морају бити уграђени у све људе“Вучић и Рама сложни да се око Косова никад неће сложити
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА