Најновије

УКРАЈИНА РАСПУШТА ХРВАТСКЕ ДОБРОВОЉЦЕ: Злогласни Азов угашен због пљачки, шверца...!

КИЈЕВ - Украјинске власти повукле су и распустиле добровољачке јединице које се боре око Мариупоља. Међу угашеним јединицама је и батаљон Азов у којој има велик хрватских добровољаца. Уместо њих, на ратиште су постављене регуларне јединице украјинске војске.
Батаљон "Азов" (Фото: РИА новости)

Батаљон "Азов" (Фото: РИА новости)

Припадници међународне ултрадесничарске јединице Азов, у којој се боре и Хрвати, премештени су у базу у Урзуфу која је некада била приморска вила одбеглог бившег председника Виктора Јануковича. Подсећамо да је tportal већ писао о случају када је на украјинско-мађарској граници забрањен улазак у земљу хрватском добровољцу Иви Думанчићу који је био припадник батаљона Азов. Он је био на одсуству у Хрватској, а украјинска полиција није га пустила у земљу када се враћао на ратиште. До распуштања добровољачких јединица дошло је јер украјинске власти сумњиче добровољце за криминалне радње, кријумчарење, пљачке, преноси tportal. Међутим ова одлука није прошла глатко јер су незадовољни припадници распуштених парамилиција уједињени у националистички Десни сектор почели с протестима у Кијеву тражећи оставку министра унутарњих послова Арсена Авакова. До неслагања власти и паравојних јединица дошло је летос када су припадници јединице Торнадо на истоку Украјине оптужени за убиства, крађе и силовања. Тада је ухапшен и њихов заповедник Руслан Онишченко под оптужбама за пљачку, премлаћивање, отмице, убиства цивила и заробљеника. С паравојним јединицама немају проблеме само украјинске власти. Често се дешава да патравојска зарати међусобно због контроле над кријумчарењем цигарета. Аналитичари и добро упућени у ситуацију у Украјини сматрају како Десни сектор покушава срушити владу у Кијеву претећи како ће отворити ново ратиште којом би наплатили своје услуге и задржали свој војни утицај.
Прочитајте још:Члан новог закона који је све шокирао: „Најкасније 36 месеци од ступања овог закона на снагу, чипови морају бити уграђени у све људе“Нереди у Кијеву последица флерта са екстремистимаРат је ближи него икада раније, повратак Крима Русији бар га је одложио
Извор: tportal, Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА