Најновије

Нобеловац Штиглиц открива: ЕУ уништава економску будућност!

ПАРИЗ - Џозеф Штиглиц, утицајни економиста и добитник Нобелове награде, у интервјуу за француски лист "Ле Монд", изјавио је да ЕУ уништава своју економску будућност.
Џозеф Штиглиц (Фото: ЈуТјуб)

Џозеф Штиглиц (Фото: ЈуТјуб)

Штиглиц је објавио нову књигу под насловом "Велики процеп", а у интервјуу каже да Европска Унија уништава своју економску будућност. У својој новој књизи он објашњава да је узрок велике економске кризе из 2007. године неравноправност, а веома је критичан према економским политикама САД-а и Европске Уније, наводи "Ле Монд". "За здрав раст у САД-у, потребно је улагање у истраживање, инфраструктуру и образовање. Образовање треба учинити доступнијим. Увођење минималне зараде је такође чини ми се добра одлука." - каже Штиглиц. Он каже да су у последњим годинама очитане неравноправне плате, а да би се постигла равноправност, треба порез распоредити равноправно. "Одобрени трећи план за Грчку је гаранција одласка Грчке у још већу кризу и депресију. Немам оптимизма у вези потеза Међународног монетарног фонда. Добро је што су одобрили у овом тренутку олакшице за враћање јавног дуга, али у перспективи Атини то неће помоћи." - каже Штиглиц у свом одговору на питање "грчке кризе". "Опседнутост штедњом и страхом од дуга, Европа уништава своју економску будућност." - изричит је Штиглиц, истичући да дуг треба посматрати као залог и кључ будућег просперитета, јер он то јесте уколико се користи за кључне инвестиције.
Прочитајте још:НЕВЕРОВАТНО: Шаолин монах хода по води – претрчао 125 метара! (ВИДЕО)САХРАНА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ: Да ли ЕУ умире или „цркава“ у Србији!?
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА