Најновије

ШЕШЕЉ О ИЗБОРИМА И ПАТРИОТСКОМ БЛОКУ: О ДСС-у и Дверима, о Нашима и Образу...

БЕОГРАД - Лидер Српске радикалне странке, др Војислав Шешељ, дао је интервју за портал Србин.Инфо, а ми преносимо неке најинтересантније делове у којима говори о предстојећим изборима, али и о потенцијалним коалицијама, као и политичким странкама и организацијама као што су ДСС, Двери, Наши и Образ, те односу радикала са њима.
Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

Да ли сте се предомислили што се тиче предизборних коалиција? – Постизборни савез је могућ само са оним партијама које су против уласка Србије у ЕУ и за интеграције са Русијом. А предизборне коалиције нису ни паметне, а и ми смо их увек избегавали зато што сматрамо да странка која не може сама да пређе цензус не заслужује ни да постоји. А на крају крајева, са ким би смо могли да правимо коалицију? Имате ли ви неку идеју? Па имали сте их и на прошлим изборима, са мањим организацијама као што су СНП Наши и Образ? – Није то била коалиција. Лидери СНП Наши и Образа су се учланили у СРС и по тој основи су били на нашој листи. Њихове организације су удружења грађана и ми се не мешамо у њихове унутрашње ствари. Рекли сте да је могућа постизборна коалиција са странкама које прећу цензус. Да ли то значи да вам је прихватљива сарадња с Дверима? – Са Дверима да, ако проћу цензус, а са ДСС не, док је Санда Рашковић-Ивић на челу, зато што је јавно рекла да је у Сребреници био геноцид. Имате на интернету ту изјаву. Па добро, људи можда некада погреше у изјави? – Не може се у тим стварима грешити. За такву грешку нема оправдања. Како коментаришете сукобе и поделе у ДСС и Двери? – ДСС се дели два пута дневно, а ево поцепале су се и Двери. Санда Рашковић-Ивић се није показала да је способна да води странку. Очекујем да ће брзо да је мењају. А што се Двери тиче, они су се поцепали на два дела, а ја не могу да видим који је јачи, а који слабији део. Да ли постоје размирице и у СРС, са обзиром на то да су се недавно одиграле кадровске промене? – Има код нас још кадровских промена. Ми то не заустављамо, јер желимо да странка буде у потпуности спремна за изборе. Има кадрова који су се учаурили на одређеним функцијама и не желе да оду. Дошло је до замора материјала код њих и ми по резултатима одлучујемо кога ћемо мењати на локалу. Конгрес је завршио кадровске промене на централном нивоу.
Прочитајте још:САХРАНА ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ: Да ли ЕУ умире или „цркава“ у Србији!?ШЕШЕЉ: Слоба и Аркан два пута хтели да ме убију!
Извор: Србин.Инфо / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА