Најновије

АМЕРИ БЕСНИ: Русија штити небо изнад Кине - зацементиран савез против НАТО алијансе!

САД - Центар за стратешка и међународна истраживања (ЦСМИ), америчка аналитичка кућа, објавила је студију у којој истиче да снага Кине у одбрани ваздушног простора ће бити базирана на руским технологијама.
Барак Обама (Фото: ЈуТјуб)

Барак Обама (Фото: ЈуТјуб)

Било какав потенцијални напад из ваздуха на Кину ће бити онемогућен, наводи ЦСМИ. У студији се каже да је ово једна од главних ствари која утемељује савезништво Русије и Кине, те да је вероватно ова војна технологија и значајнија од економске сарадње и сарадње на другим пољима. ЦСМИ наводи да поред заштите кинеског ваздушног простора, руске ПВО технологије омогућавају Кини да врши ударе ван своје територије и дижу снагу армије Кине на потпуно нови ниво. Кина ће далеко боље бити организована у случају сукоба са ратним бродовима Сједињених Америчких Држава, стоји у студији америчке аналитичке куће. Подсећамо, недавно је Обама у свом говору о проблему глобалног загрејавања истакао да су САД и Кина највише урадили на том пољу, те да су те две земље поставиле пример који треба да следи цео свет. Он је у својој новој стратегији наспрам Арктика, која је директно конфронтирана Русији која има водећу улогу на Арктику, покушао на овај начин да позиционира Кину као "америчког савезника", али од тога, по свему судећи, нема ништа. Обама је, иначе, прогласио борбу за Арктик, као борбу против проблема глобалног загрејавања, стратешким новим циљем САД-а. Русија, Канада, Норвешка, Данска и САД су земље које полажу право на Арктик, али Русија тамо има стациониране веома снажне војне снаге, изграђену своју инфраструктуру, аеродроме и низ научно-експедицијских лабораторија. Војни стручњаци америчке војске су јавно признали да САД не може никако парирати Русији на Арктику, а исту ствар је пре неки дан рекао и амерички сенатор, Џон Мекејн, осуђујући при томе позицију Русије на Арктику.
Прочитајте још:ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ВЕЖБЕ „СЛОВЕНСКО БРАТСТВО“: Овако рокају Срби, Руси и БелорусиОбама на Аљасци диже буку! (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА