Најновије

ФРКА У НОВОРУСИЈИ: Пургин ухапшен - због покушаја државног удара!?

ДОЊЕЦК - Медији су синоћ јавили прво да је Андреј Пургин, смењен са места председавајућег Народним саветом ДНР, те да је на његово место дошао Денис Пушилин, један од лидера ДНР и први човек ДНР тима у Контакт групи, а нешто касније је Пургин и ухапшен.
Андреј Пургин (Фото: ЈуТјуб)

Андреј Пургин (Фото: ЈуТјуб)

Наиме, како пишу медији, Пургин је ухапшен због "покушаја државног удара". "Пургин је под утицајем Алексеја Александрова, директора Народног савета ДНР. Они су покушали да дестабилизују рад парламента." - каже Пушилин за РИА Новости и додаје да оно што је Пургин причао на седници није у складу са политиком ДНР-а. "Већ неколико месеци Александров и његови истомишљеници покушавају да праве проблеме. Коче исплате плате и друге сличне ствари раде, како би дестабилизовали парламент и републику у целини." - каже Пушилин. Пушилин је објаснио за РИА Новости да је Пургин смењен легалним гласањем, али да се део посланика побунио и покушао нелегитимним начинима да промени одлуку о његовом смењивању. Информација да је Пургин синоћ ухапшен још увек није у потпуности потврђена.
Прочитајте још:ПУТИН: Европа слепо следи америчку политику и то ће имати драстичне последице!Сукоб мађарских навијача и миграната (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА