Најновије

Орбан: На граници са Србијом за почетак полиција, касније можда и војска

Мађарска ће од 15. септембра, дуж своје јужне границе распоредити полицијске снаге како би зауставила налет миграната, као и војску, уколико тај предлог одобри парламент, саопштио је данас мађарски премијер Виктор Орбан.
Виктор Орбан (Фото: orbanviktor.com)

Виктор Орбан (Фото: orbanviktor.com)

"После 15. септембра наступиће велике промене... корак по корак, ставићемо границу под контролу. Послаћемо полицију, а ако добијемо одобрење парламента и војску", рекао је Орбан на конференцији за новинаре. "Није реч о 150.000 миграната који пристижу, а које неки желе да расподеле по квотама, није то ни 500.000, како сам чуо у Бриселу; реч је о милионима, десетинама милиона, јер је прилив мигратата бескрајан", закључио је Орбан. На територији Мађарске у петак је регистровано 2.181 нових миграната, што је за око хиљаду мање него дан раније, најновији су подаци мађарске полиције. Највећи број илегалних миграната регистрован је на територији пограничне Жупаније Чонград - 1.817, међу којима и 423 деце. Према тим подацима, највећи број миграната потиче из Сирије, а сви они предати су у надлежност имиграционих органа. На територији Мађарске у последња 24 сата ухапшено је 11 кријумчара људи.
Прочитајте још:А САД И ЗВАНИЧНО: Дачић на састанку – ЕУ жели да мигранте враћа у Србију!Вучић постројавао министре: Нема више шеткања по свету
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА