Најновије

ПОРОШЕНКО У БЕДАКУ: НАТО неће Украјину

КИЈЕВ - Петро Порошенко, украјински председник, јавно је признао да је свестан да НАТО алијанса неће Украјину као своју чланицу.
Порошенко (Фото: ЈуТјуб)

Порошенко (Фото: ЈуТјуб)

Он је изјавио да НАТО не жели да види његову земљу у реду својих чланица. "Као председник Украјине, ја могу да распишем референдум о чланству у НАТО алијанси. Питате ме о ставу наших међународних партнера о томе, али ја вам не могу то рећи. У Букурешту, на самиту НАТО-а, јасно је речено да су врата НАТО алијансе за Украјину затворена. Молим вас, не куцајте на та врата. Реформишите своју земљу. Устројите мир у Украјини у сарадњи са међународним партнерима и све ће бити добро." - прича Порошенко, пренели су украјински медији. Подсећамо, поред НАТО алијансе, и Европска Унија је послала у више наврата јасне поруке Украјини да не треба да очекују да постану чланица ЕУ. Франк-Валтер Штајнмајер, шеф немачке дипломатије, рекао је да је то задатак неких будућих генерација, те да о томе треба размишљати за отприлике тридесет година, говорећи о чланству Украјине у ЕУ.
Прочитајте још:ДОСТА ИМ ЈЕ: Британци за излазак из ЕУНЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ: Погледајте пошто је реклама на СиЕнЕн-у због Доналд Трампа!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА