Најновије

КАДА СЕ ДЕЛЕ ПАРЕ, НИСМО ДЕО ЕУ, А КАДА СЕ ДЕЛЕ ИЗБЕГЛИЦЕ, ОНДА ЈЕСМО! Ево шта је Дачић поручио Бриселу

Влада није разматрала могућност да Србија постане прихватни центар за избеглице, изјавио је данас први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и додао да Србија не може сама да се бори са избегличком кризом, већ очекује од Европске уније да донесе заједничку платформу за решавање тог проблема.
Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

– Не кажем да не желимо коректан однос према мигрантима и избеглицама, али то су и мигранти и избеглице и за доношење таквих одлука морате у виду имати многе факторе, па и геостратешке и геополитичке. Зато у овом тренутку ми нисмо о томе разговарали – рекао је Дачић на конференцији за новинаре. Он је додао да Брисел примењује двоструке стандарде према Србији, јер од ње тражи да направи Акциони план за решавање избегличке кризе који нема ни сама Европска унија. – Када се деле паре, онда нисмо део ЕУ, а када се деле избеглице, онда јесмо – поручио је Дачић. На питање шта ће Србија урадити уколико Мађарска затвори границе, као што је најавила, шеф српске дипломатије рекао је да се Србија налази укљештена између групе земаља ЕУ и Македоније, која најавила да ће подићи ограду, али да неће посезати за антимиграционом политиком. – Предлог да се избеглице сатерају у Србију за нас непријватљив, а ми позивамо ЕУ да направи заједницку политику – рекао је Дачић. Он је нагласио да Србија не може да плаћа цену непостојања такве заједничке политике и да би центре за прихватање избеглица требало изградити у ЕУ када већ, како је рекао, они тамо желе да остану. Он је поновио да се Србија поноси што има цивилизован однос према избеглицама иако још није решено питање 44.000 избеглица из Хрватске и Босне и Херцеговине, као и 220.000 интерно расељених лица са Косова и Метохије.
Прочитајте још:ТЕШКЕ РЕЧИ: Болесна Исидора брани Србију од Оље Бећковић!КИЈЕВСКЕ ФАНТАЗИЈЕ: Порошенко својима обећава поход на Москву
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА