Најновије

НОВА РУТА МИГРАНАТА: Србија - БиХ - Хрватска - Словенија

БЕРЛИН - За мигранта са Блиског истока постојећи пут преко Грчке, Македоније и Србије ка Мађарској постаје све тежи, тако да се сада Босна, Хрватска и Словенија припремају да нова рута пређе преко њихове територије. Пут миграната за Немачку и Аустрију могао би, уместо преко Мађарске, водити преко Босне, Хрватске и Словеније.
Мигранти (Фото: Принтскрин)

Мигранти (Фото: Принтскрин)

"Колико дуго ће трајати да избеглице измене своју руту?", пита лист и оцењује да неће бити потребно много времена, ако је веровати владама балканских земаља. "Већ ове јесени у Босну би из Србије могло доћи најмање 10.000 сиријских миграната, можда чак и више од 20.000 људи",  изјавио је заменика шефа надлежне службе Изета Низама. Према његовим речима, пошто је више од сто хиљада миграната прошло кроз Србију од почетка године, "за очекивати је да један део крене ка Босни". У Словенији су се прошлог четвртка, због могућег доласка миграната, сусрели представници 13 градова са Министарством унутрашњих послова, као и да се Влада у Београду припрема за случај се ограничи напуштање земље преко српско-мађарске границе.
Прочитајте још:Вехабије врбују мигранте по СрбијиШОЈГУ: Путин је наредио да Централни војни округ буде у стању приправности
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА