Најновије

ПРИЗИВА КРВОПРОЛИЋЕ: Сарајевски имам позвао терористе да нападну Републику Српску!

БАЊАЛУКА - Имам џамије краља Фахда у Сарајеву Незим Халиловић Мудерис у неколико наврата позвао је у верским предавањима (хутбама) да терористи у име Алаха нападну Републику Српску.
Имам Незим Халиловић Мудерис (Фото: Јутјуб)

Имам Незим Халиловић Мудерис (Фото: Јутјуб)

Он је позвао Алаха да сруши Српску, односно како је рекао, "ентитет саздан на злочину и геноциду". Халиловић је позвао и "освештене појединце" да "вођени Алаховом руком извршавају његове жеље и наредбе". Он је и пре комеморације 11. јула у Поточарима, када је нападнут премијер Србије Александар Вучић, упутио хутбу у којој је призвао Алахово проклетство на "злочинце и њихове помагаче, на лобисте против резолуције о Сребреници". Професор безбедности на Бањалука колеџу Предраг Ћеранић истакао је да су Тужилаштво БиХ и безбедносне институције већ требало да реагују на претње које је упутио имам и да сви показатељи говоре да је "терористички напад на Републику Српску врло могућ".
Прочитајте још:Сарајевски имам позива на уништење Републике Српске!Лазански: Федерација неће оптужити Орића иако је он одговаран за смрт 3.600 Срба
Извор: Глас Српске

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА