Најновије

Борис Немцов убијен за 15 милиона рубаља

Руслан Мухудинов и друга лица обећали су Беслану Шаванову, Зауру Дадајеву, Анзору и Шадиду Губашеву, Хамзату Бахајеву и Темерлану Ескерханову најмање 15 милиона рубаља за убиство опозиционог политичара Бориса Немцова, саопштио је представник Истражног комитета Владимир Маркин.

Борис Немцов (Фото: atn.ua)

Званични представник Истражног комитета Русије Владимир Маркин изјавио је да су убице руског политичара Бориса Немцова имале искључиво новчану корист од тог злочина и да њихови мотиви ни на који начин нису повезани са карикатурама „Шарли ебдоа“.
„Током истраге су проверавана сведочења оптужених Заура Дадајева и Анзора Губашева да су они убили Немцова због верске мржње, јер је жртва подржала карикатуру о пророку Мухамеду у француском магазину ’Шарли ебдо‘ у јануару 2015. године. Ипак, сакупљени докази сведоче да су учесници организоване групе још у септембру 2014. године почели припрему за извршење убиства Немцова што у потпуности искључује мотив убиства због верске мржње који су они навели. Притом, сакупљени докази током истраге у потпуности потврђују мотив из користољубља оптужених за убиство Немцова, тј. обећање награде у висини од 15 милиона рубаља“, наводи се у саопштењу ресора.
Борис Немцов је убијен 28. фебруара 2015. године у близини Кремља на великом Мосворецком мосту. У политичара је испаљено неколико метака при чему је на месту остао мртав.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА