Најновије

И Украјина забранила прелет руским авионима

Украјина је затворила свој ваздушни простор за руске авионе који превозе помоћ у Сирију, изјавио је данас премијер те земље Арсениј Јацењук.

Су-24 (Фото: russianplanes.net)

Су-24 (Фото: russianplanes.net)

Јацењук је, током састанка са својим словачким колегом Робертом Фицом, рекао да Украјина неће дозволити руским авионима да користе украјински ваздушни простор за прелете до Сирије.

„Ваздушни простор за руске авионе који лете за Сирију преко територије Украјине је затворен, а ваздушни простор изнад неутралних вода се сада контролише на посебан начин“,  рекао је Јацењук у Братислави. Он је додао и да је државној компанији наредио да појача контролу над летовима руских авиона који иду за Сирију. Раније ове недеље, Бугарска је забранила лет преко ваздушног простора своје земље руским авионима који су испоручивали хуманитарну помоћ у Сирију. Влада Бугарске је потом саопштила да је спремна да отвори ваздушни коридор након провере терета. Осим тога, америчка амбасада упутила је прошле недеље захтев Атини да забрани прелете руским авионима, али су грчки званичници одбили то да учине.
Прочитајте још:ПОБУНА АМЕРИЧКИХ ШПИЈУНА: Мењају се извештаји о џихадистима, ИСИС је јачи него што се мислиЛавров: Руска војска у Сирији већ годинама, помаже сиријској армији против Исламске државе
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА