Најновије

ДАЧИЋ: Неће нас срушити афера, остајемо у Влади са СНС

БЕОГРАД - Социјалисти су уверени да ће „преживети“ данашњу седницу Председништва СНС, на којој ће се одлучивати о њиховој „судбини“ и опстанку коалиције после објављивања снимака састанака Ивице Дачића и бившег врха МУП с Родољубом Радуловићем, познатијим као Миша Банана.
Дачић и Радуловић (Фото: Јутјуб)

Дачић и Радуловић (Фото: Јутјуб)

- Убеђен сам да ћемо наставити даље да водимо Србију заједно са СНС, да ћемо наставити сарадњу јер је то у интересу Србије. Ово је била подмукла игра да се СНС и СПС посвађају, да се створи политичка нестабилност која може да доведе до пада Владе. Е па не може! И овај покушај неких структура које су исфабриковале ову аферу да се сруши Влада је пропао - рекао је Дачић. Дијана Вукомановић, која је аферу „Банана“ јуче на свом Фејсбук профилу упоредила са скривеном камером - емисијом „Немогућа мисија“ у којој је тадашњи премијер Ивица Дачић видео водитељкину „цицамацу“, поручује:

Само помажемо

- Владајућа коалиција није била формирана због било чијег осећања страха. Рециклиране афере код нас социјалиста не изазивају страх, ни изненађење. Управо наш лидер инсистира да се све сумње, недоумице, проблеми и питања решавају тамо где би и требало, у институцијама. Политика у Србији не сме да личи на ријалити програме, где се свако труди да избаци конкурента из игре. Тако се не води озбиљна политика и озбиљна земља, а Србија би то требало да буде. Новица Тончев такође тврди да се социјалисти не плаше. - Што се мене и СПС тиче, они могу да направе Владу и без нас. Ако сматрају да им нисмо потребни, нека нас избаце. Не плашимо се ни ванредних избора, ни да да будемо опозиција. Ми смо у Влади да помогнемо Србији - каже Тончев. Да напредњацима „математика“ омогућава да избаце СПС из Владе, каже и потпредседница социјалиста Славица Ђукић Дејановић.

Математика

- Ако хоће да нас избаце, математика им то и омогућава. Могу. Али верујем у интелигенцију људи који одлучују о коалицији, а то је премијер Александар Вучић. Ово је стара прича, политички напад на Ивицу Дачића. Институције треба да раде свој посао, Дачић је већ неколико пута причао да је Миша Банана био спортски радник када се састајао са њим - каже Дејановићева.

Александар Антић: Неће нас посвађати

Александар Антић, заменик председника СПС, каже да је уверен да афера неће пореметити односе у Немањиној 11. - Више је него јасно да је Дачић својим убедљивим изјавама протеклих дана ставио тачку на ову тему и одбацио могућност да је поступио мимо закона. Уверен сам да овај исфабриковани случај не може пореметити односе у владајућем блоку, јер су засновани на заједничким циљевима које делимо - да учинимо све да Србија буде модерна и уређена земља. И ова влада, предвођена Вучићем, успела је да оствари огромне резултате, и зато верујем да тим путем треба и да настави. СПС ће и даље бити коректан и поуздан партнер на том путу - каже Антић.
Прочитајте још:МАЂАРСКА ДИГЛА ВОЈСКУ: 3.800 војника послано на границу са СрбијомВучић упозорава: Очекујте смене
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА