Најновије

ЛАВРОВ: Русофобија је данас модерна, а Курц је њена жртва!

Канцелар Аустрије Себастијан Курц, чија је влада срушена 27. маја, постао је жртва антируске кампање, оценио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров за време данашње посете Словенији.

Сергеј Лавров (Фото: Министарство одбране Русије)

"Русофобија је модерна данас, од старије браће се могу добити позитивни поени, и за све се може кривити Русија", објаснио је Лавров, пренео је Тасс.

Вреди споменути, навео је Лавров, да су независни медији са Запада прво рекли да је девојка са видео снимка који је довео до оставке председника десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) и вицеканцелара Рускиња, потом су почели да говоре да је са руског говорног подручја, и то су непрестано спомињали.

Када је коначно откривено да се ради о девојци из Босне и Херцеговине, западни медији је више нису толико спомињали, објаснио је Лавров.

Бивши председник ФПО и вицеканцелар Хајнц-Кристијан Штрахе морао је да поднесе оставку због снимка једне вечери пре две године на Ибици, на којем се види како нуди једној наводној нећаки руског милиајрдера државне послове у замену за финансијску подршку његовој странци.

Прочитајте ОВДЕ зашто Путин трља дланове.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА