Најновије

БОРКО "ПОШЕШЕЉИО": Прво Сириза, а сад и Корбин!

БЕОГРАД - Борко Стефановић, један од челних људи из Демократске странке, био је недавно у медијима означен као неко ко "цепа ДС", а он је тим поводом истакао да само жели да формулише нови политички програм Демократске странке.
Борко Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Борко Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Међутим, судећи по идејама које фаворизује, Стефановић је заиста далеко од Демократске странке и готово је сигурно да уколико заиста буде следио своје идеје и идеолошке узоре, нема шта да тражи у Демократској странци коју води Пајтић, а чија историја је обележена именима као што је Тадић, Живковић, Ђинђић, Мићуновић... Стефановић је прво "кокетирао" са Сиризом, покретом из Грчке који због своје отворене политике уперене против Брисела, декларисаног анти-ММФ става, те низа других антиглобалистичких перцепција, више подсећа на српске десничарске покрете попут Двери, Наши и Образа, него на ДС који практично представља испоставу осовине Вашингтон-Брисел на територији бивше Југославије. Оно што посебно изненађује је Стефановићева "опчињеност" ликом и делом Џеремија Корбина, јуче изабраног лидера британских лабуриста, коме је Стефановић победу јуче честитао путем Твитера, не сакривајући своје одушевљење. Подсећамо, Корбин је анти-НАТО политичар који отворено тражи да Велика Британија иступи из чланства у НАТО алијанси, који се противи агресивној политици Вашингтона и Брисела, који изражава поштовање наспрам лика и дела Владимира Путина, који власти у Приштини назива "мафијашком дружином"... Промене које Стефановић жели да уведе у политички програм Демократске странке, уколико су засноване на политичким перцепцијама света које заступају Сириза и Корбин, претвориће ДС у странку која би у том случају могла да иде у коалицију искључиво са Српском радикалном странком, а Стефановића искристалисати као политичара удаљеног светлосним годинама од "политике додворавања" свему што није српско, од страних амбасадора преко трећеразредних ЕУ чиновника до Беле куће, по чему је у српској јавности позната Демократска странка и њени сви досадашњи лидери - од Ђинђића до Пајтића. За Стефановића који следи пут Сиризе и Корбина, по свему судећи, неће бити места у Демократској странци, али је велико и питање колико у Стефановићу има места за "корбинизацију" и "сиризацију", јер Стефановић је ипак "политички васпитан" у окружењу потпуно другачијем од таквих политичких идеологија и стремљења. Поређења ради, док Корбин назива приштинске власти "мафијом", Стефановић је у априлу ове године узео учешћа на конференцији „ЕУ интеграција Западног Балкана: можемо боље заједно“ у Београду на коју је био позван и Хашим Тачи. Није то "корбиновски". Корбин је политичар који би се "на сва звона" бунио против Тачијевог доласка у Београд, а Стефановић то није чинио.
Прочитајте још:СРБИЈА БЕЗ ДЕМАРША: Немачка, Француска и Аустрија марширају са Косовом у УНЕСКОРасмусен хушка рат: НАТО алијанса ће војно поразити Русију
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА