Најновије

National Interest: Вашингтон да учи од Путина

САД - Конзервативни амерички лист "National Interest" је објавио текст у којем оцењује да политичка елита у Вашингтону треба да учи од руског председника Владимира Путина како се циљеви постижу средствима.
Владимир Владимирович Путин (Фото: kremlin.ru)

Владимир Владимирович Путин (Фото: kremlin.ru)

Путин је војно помогао Сирији и на тај начин дао до знања да ће Русија водити активну политику на Средњем Истоку, наводи се у тексту и додаје да САД нису успеле да саберу своје снаге и пруже адекватан политички одговор на овакву политику Кремља. Николас Гвоздев, аутор текста, пише да је "Путин показао да ће активно учестовати у дешавањима и политици на Средњем Истоку, а не само пасивно прихватати амерички визију". Западне санкције, пад цене нафте и застој економског развоја Кине не воде колапсу Русије и Кремља, каже се у тексту. Без обзира што је моћ Русије још увек мања од моћи САД-а, Русија је једна од ретких земаља које могу распоредити војску ван граница своје земље, пише Гвоздев. Русија није могла да дозволи да устаници пропадну на истоку Украјине, а неће дозволити ни да Башар ел Асад буде свргнут са власти, оцењује се у тексту америчког листа. Русија је показала своју снагу у Украјини, закључује се у тексту и додаје да ће то исто урадити и у Сирији.
Прочитајте још:The Telegraph: Велика Британија ће срушити НАТО алијансу – Британци се окрећу Путину!КИЈЕВ ОПЕТ ПРОВОЦИРА: Нападнута армија ЛНР
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА