Најновије

ЗВАНИЧНО ПОТВРЂЕНО: Новобахмутовка је ослобођена у потпуности - иде се даље на Бердичи

Пре три дана су руске снаге ушле у Новобахмутовку и практично је ослободили, потискујући ОСУ (Оружане снаге Украјине) на периферне делове овог места, а сада је руско министарство одбране званично саопштило и потврдило да је Новобахмутовку у потпуности ослобођена.
Моћ руске армије

Моћ руске армије

Јединице руске групе трупа "Центар" су преузеле контролу над Новобахмутовком у ДНР, саопштило је Министарство одбране Русије.

Насеље Новобахмутовка се налази северозападно од Авдејевке. Ослобађање тог насеља ствара могућност за опкољавање јединица Оружаних снага Украјине које бране село Бердичи.

Додаје се да су руске снаге уништиле хангаре са ударним дроновима на аеродрому Каменка у Дњепропетровској области, као и да су погођена складишта са авијационом муницијом и опремом на аеродромима у Черниговској и Хмељницкој области.

"Руска ПВО оборила је пет ракета АТАЦМС и 46 дронова Оружаних снага Украјине. Јединице група 'Исток', 'Југ', 'Запад' Оружаних снага Русије заузеле су повољније положаје и побољшале положај дуж линије фронта", наводи се у саопштењу.

Руске оружане снаге су погодиле привремене базе страних плаћеника у Украјини, а група Оружаних снага Русије 'Запад' одбила је три контранапада Оружаних снага Украјине, услед чега је непријатељ изгубио до 270 људи.

Група "Центар" одбила је 10 контранапада, а Оружане снаге Украјине изгубиле су до 380 људи.

Прочитајте ОВДЕ о информацији да ће Си Ђинпинг позвати Србију у БРИКС

Извор: Правда.рс / РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА