Најновије

На Хоргошу две челичне ограде уместо жице, мигранти се плаше Хрватске

ХOРГOШ - Mађарска полициjа подигла jе нову бодљикаву жицу и иза ње поставила челичну ограду на граничном прелазу Хоргош 2, а са српске стране границе jутрос jе мирно и тренутно се налази значаjно мањи броj избеглица него током претходног дана, када jе дошло до сукоба избеглица и мађарске полициjе.
Мађарска граница (Фото: Нигина Бероева/Facebook)

Мађарска граница (Фото: Нигина Бероева/Facebook)

Oд раног jутра,избеглице се превозе директно ка Хрватскоj на гранични прелаз Бездан, а током претходне вечери велики броj њих jе превезен у прихватни центар у Kањижу, одакле су углавном одлазили ка Хрватскоj. Ниjе могуће тачно утврдити колико се избеглица тренутно налази на овом прелазу, с обзиром да су многи и даље у шаторима, разапетим по ливадама у близини званичног граничног прелаза. У разговору са Танјуговим извештачем део њих тврди да и даље планираjу да остану на овом месту, упркос томе што су Mађари поново поставили зид на граници, док други тврде да не смеjу да се усуде да уђу у аутобусе, jер не знаjу да ли ће их они заиста одвести у Хрватску, као ни да ли jе та рута за њих безбедна и да ли ће преко ње успети да стигну до Немачке. На граничном прелазу Хоргош 1 ситуациjа jе, такође, мирна и ту се jутрос налазе мигранти у своjим шаторима, а граница jе до даљњег затворена, те jе неизвесно и каква ће бити судбина ових људи.
Прочитајте још:ВУЧИЋ ЗА СИ ЕН ЕН: Мађари да кажу зашто је бачен сузавац и ко је претукао наше новинаре?!ОРБАН ПОКРЕЋЕ ХАОС: Србија и Аустрија шаљу полицију, Мађари дижу нове зидове према Румунији и Хрватској
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА