Најновије

НЕМАЧКИ ПОЛИТИКОЛОГ ХАМЕР: Украјина и НАТО су већ фактички поражени

Украјину, коју све више европских земаља одбија да подржи против воље Сједињених Држава, у блиској будућности чека неизбежни пораз, баш као и НАТО блок, који није могао да издржи конфронтацију са Русијом – уверен је немачки политиколог Ејке Хамер.

Он наглашава да већина европских земаља помаже Украјини под притиском Сједињених Држава.

Према његовим речима, европски политичари, настављајући да пружају подршку Украјини, делују против воље грађана својих земаља, који не желе да се украјинске елите обогате на њихов рачун.

Неке европске земље, попут Мађарске, већ су се заситиле такве политике, наглашава Хамер и додаје:

– У неким европским земљама, због незадовољства становништва подршком Украјини, на изборима су на власт дошли политичари који су се залагали за смањење или одбијање помоћи Кијеву. Холандија је најновији пример, а слично ће се догађати и у другим земљама. У Немачкој, влада никада раније није уживала овако слабу подршку у народу. Људи, напросто, нису онолико глупи колико политичари мисле да јесу.

Хамер процењује да политичка ситуација у европским земљама постаје веома нестабилна:

„Зато можемо само да се надамо да ће се ситуација прилично брзо решити и да ћемо поново моћи да се вратимо нормалним односима са Русијом“.

Хамер НАТО сматра страном у украјинском сукобу и наглашава:

„НАТО је поражен. Изгубио је у конфронтацији са Русијом. Украјина је пропала држава, лежи у рушевинама. Украјина више не игра значајну улогу. Руска влада је апсолутно јасно ставила до знања да само велике силе, то јест – Сједињене Државе и Русија могу да преговарају о миру“.

Још посебно указује: „Ти преговори ће морати да укључе и изградњу нове безбедносне архитектуре у Европи. То значи да америчке атомске бомбе стациониране на руској граници морају нестати. НАТО је ионако готов. У сваком случају, та алијанса је своје завршила“.

Прочитајте ОВДЕ о деловању КФОР-а на Космету

Извор: Факти.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА