Најновије

ОН ЈЕ СВЕ ЈАЧИ И ЈАЧИ: Путин шири империју - Египат постаје савезник Евроазијске Уније

МОСКВА - Студија о изводљивости и анализа потенцијала приступања Египта у трговинско-економски савез са чланицама Евроазијске Уније биће готова у децембру, јавља руска новинска агенција РИА Новости.
Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Египат жели да створи зону слободне трговине са чланицама Евроазијског Савеза, а према изјавама званичника обе земље, предстоје два месеца рада на аналитичкој студији пројекта. Експерти Евроазијске економске комисије у сарадњи са египатским властима прави овај документ у циљу оцењивања перспективе оваквог трговинско-економског пројекта. Први састанак ове експертске групе је одржан 16. и 17. септембра у Каиру. Олег Козлов, из министарства економије Руске Федерације, каже да ће се сарадња ширити на свим пољима. "Постоји велики простор за сарадњу у сфери инвестиција, туризма и банкарства." - каже Козлов који је један од чланова поменуте експертске групе. Аналитичари су готово сложни да је последњи "удар на Русију" у смислу конфликта у Украјини и санкција који у стратешком смислу имају функцију да зауставе евроазијски процес имао контраефекат. Русија шири Евроазијски Савез још бржим темпом и ширим правцем, а то чини приморана на алтернативне стратешке путање због санкција Запада.
Прочитајте још:ПУТИН ЧИСТИ МЕДИЈЕ: Немачки медијски гигант продао све у РусијиМилановић: Хрватска је орао, Србија је муха!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА