Најновије

Сиријска Влада верује Русији

Резултати бомбардовања позиција Исламске државе од стране коалиције на челу са САД су практично неприметни, изјавио је у интервјуу телевизији РТ министар иностраних послова Сирије Валид ел Муалем.
Валид ел Муалем (Фото: РИА новости)

Валид ел Муалем (Фото: РИА новости)

Одговарајући на питање, да ли Дамаск очекује реалне резултате од сарадње Сирије и Русије, шеф сиријског Министарства иностраних послова је рекао: „Наравно. Москва ради у складу са међународним правом, уважава суверенитет Сирије и координира своје акције са Дамаском. САД ради другачије и то што они предузимају, показује се неефикасним“. „САД бомбардује, али не саопштава резултате, а они су практично неприметни. Према нашем мишљењу, само Оружане снаге Сирије могу ефикасно да се боре против Исламске државе и Фронтом Нусра. Ми позивамо оне који искрено желе да се боре против терориста да координирају своје акције како би оне имале резултате. У томе је разлика између приступа Сирије и САД у вођењу борби“, рекао је Валид ел Муалем.

Сарадња на територији Сирије

Министар је нагласио да је Дамаск спреман да сарађује на сиријској територији са другим земљама из региона и света у истом степену као са Русијом. „У томе је суштина иницијативе Владимира Путина. Он је позвао на стварање широког антитерористичког фронта уз учешће сиријских Оружаних снага. Ми смо подржали ту иницијативу и изјављујемо да смо спремни да координирамо своје акције са сваком државом у свету која искрено жели да се бори са терористима. Како би доказале искреност својих намера, те земље треба само да прекину да пружају финансијску и војну помоћ терористима“.

Кампања против Русије и Сирије

Валид ел Муалем је навео да њега „не интересује“ информациони рат који се води против унапређења координације између Москве и Дамаска у сфери безбедности. „То што ми радимо заједно са нашим руским пријатељима је познато, јавно. Ми ништа не кријемо. Сматрамо Руску Федерацију нашим пријатељем и стратешким савезником који води поштену политику. Русија сматра да борба са тероризмом треба да се води у складу са међународним правом, тј. у координацији са сиријском Владом“, рекао је шеф сиријске дипломатије. „Руска Федерација не скрива своју одлучност да учествује у борби са тероризмом. Ми у Сирији верујемо руководству Русије и верујемо у његову одлучност. Ми то не кријемо, већ се поносимо тиме“, додао је он. По његовом мишљењу, Сједињене Америчке Државе и њихова коалиција немају јасну стратегију борбе са ИД. Они су разумели поруку Русије и пожелели да координирају своје акције и сарадњу са њом.
Прочитајте још:Русија од Јак-130 прави беспилотну летелицу која ће надмашити амерички дрон MQ-9 ReaperДАНАС ЈЕ МАЛА ГОСПОЈИНА: Ево шта данас не би требало да радите
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА