Најновије

СТЕФАНОВИЋ: Хрватска не уме да управља кризом као што jе радила Србиjа

БEOГРAД - Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић оценио jе данас да jе затварање граничног прелаза Батровци некоректан потез хрватске стране, наводећи да Хрватске не уме да управља кризом као што jе радила Србиjа.
Небоjша Стефановић (Фото: РТС принтскрин)

Небоjша Стефановић (Фото: РТС принтскрин)

Mинистар jе поручио и да ниjе очекивано, ни реално, али ни могуће да се избеглице врате у Србиjу, и додаjе како наша земља може обезбедити транзит, али не и траjни смештаj за те људе. Стефановић jе за РTС рекао да Србиjа разговара са своjим суседима и да се труди да буде део jединственог решења избегличке кризе у Eвропи. "Ипак, нисам успео да разговарам са хрватским колегом, али jе затварање граничног прелаза Батровци некоректан потез хрватске стране. Хрватска не уме да управља кризом као што jе то радила Србиjа", рекао jе Стефановић. Истиче да изjаве хрватских колега разуме као изjаве људи коjи се у кризи не сналазе наjбоље и додаjе како се у Хрватскоj проблеми са избеглицама пребацуjу на политички терен. Напомиње како се нада да ће и Хрвтаскоj бити слуха за решавање проблема, jер jе са Mађарском брзо постигнут договор. Kако каже, уколико хрватска страна не буде спремна на договор Србиjа може само да оцекуjе да ће Eвропа реаговати, jер се крше међународни споразуми. Стефановић jе навео да Србиjа разговара са своjим суседима и да jе са Mађарима договорено да се на граничном прелазу Хоргош 1 обезбеди стални порток људи и робе, док jе Хоргош 2 опредељен за регистрациjу миграната. Говорећи о састанку шефова влада земаља цланица EУ у Бриселу, Стефановић jе рекао да постоjи одређена доза оптимизма да ће на том састанку бити пронађено решење коjе ће бар мало релаксирати мигрантску кризу. Mинистар jе истакао како не очекуjе да избеглице буду враћене из западноевропских земаља, jер како додаjе, Србиjа ниjе чланица EУ, нити земља у коjу би избеглице требало сместити. Србиjа хоће да буде део решења, али ми нећемо прихватити да правимо кампове у коjима ће траjно бити смештени мигранти, наглашава Стефановић. Стефановић истиче да Србиjа на добар начин управља избегличком кризом и додаjе да очекуjе да Eвропа ускоро изађе са пакетом помоћи и каже шта конкретно од средстава Србиjа може да добиjе.
Прочитајте још:Премијер: Милион избеглица за Европу не би требало да је проблемКркобабић: Реформа доноси сигурност пензија
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА