Најновије

Поп, Тихи, Чаруга, Бистри, Чварков: Ово су позивна имена српских добровољаца у војсци ДНР-а (ВИДЕО)

ДОЊЕЦК - Група српских добровољаца гостовала је на Mеђународном радију "Новорусија" који већ неко време ради у Доњецку. Радио програм се емитује на енглеском и руском језику, а поред водитељке Рускиње, са српским добровољцима је разговарао и Амриканац српског порекла Зак Новаковић познатији као Зак Новак.  
Зак Новак са борцима из Србије (Фото: Радио Новорусија)

Зак Новак са борцима из Србије (Фото: Радио Новорусија)

Добровољци који су гостовали на овом радио представили су се својим именима као и позивним именима које користе на фронту. У емисији су говорили Немања позивно име"Поп", Бранко "Тихи", Стеван "Чаруга", Ненад "Бистри", Милан "Чварков". Они су испричали да су у Донбас дошли да ратују из љубави према руском народу и да нису плаћеници. Неки од њих су рекли да планирају и после рата да остану да живе у Новорусији. Водитељ емисије Зак Новак је својевремено био добровољац у једници четничког војводе Славка Алексића током рата у Босни и Херцеговини. Зак је тада на наговор мајке дошао из Америке да буде из свој народ у рату за Републику Српску а више о томе можете прочитати ОВДЕ.
Прочитајте још:ЕВРОПА У ШОКУ: Овако хрватски министар полиције дочекује избеглице (ВИДЕО)ВОЛИМ СРБИЈУ, ЗАТО ЖИВИМ ОВДЕ: Ово је руска новинарка која је запрепастила америчког амбасадора! (ВИДЕО)
Извор: Правда    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА