Најновије

Кирил: Хвала Западу на санкцијама, Русија сад сама себе храни

РУСИЈА је, захваљујући економским санкцијама Запада, већ постала земља која може да сама себе обезбеди прехрамбеним производима, а ускоро ће постићи исте резултате и у другим привредним гранама, – убеђен је патриарх Московски и целе Руси Кирил. 
Патријарх Кирил (Фото: Јутјуб)

Патријарх Кирил (Фото: Јутјуб)

Русија је августу 2014. године ограничила увоз прехрамбених производа из земаља које су против Русије увеле санкције, укључујући и земље ЕУ. У јуну 2015. године, реагујући на продужавање антируских санкција, Москва је оставила на снази своје контрасанкције до 5. августа 2016. године. „Ми живимо у најбогатијој земљи на свету. Кад видиш њена богатства и безграничне могућности, изгледа невероватно да уопште постоји тема компензације увоза. Ми можемо све, осим узгајања тропског воћа”, – рекао је поглавар РПЦ, завршавајући посету епархијама Крајњег Севера и Сибира. Према његовом мишљењу, „треба да радимо, да се одвикнемо од јевтиног новца и од зарађивања на разликама каматних стопа, између каматних стопа са којима смо добијали кредите западних банака и стопа по којима смо ми давали кредите нашем становништву и привреди”. „Мислим да ће све доћи на своје место”, рекао је патријарх, истакавши „да ових санкција није било, требало би их измислити”.
Прочитајте још:ЗАХАРЧЕНКО: Ако Украјина крене у НАТО, одмах почињемо ослобађање целог ДонбасаСПЕЦИЈАЛНО ЗА МЕРКЕЛОВУ: Овим ће Москва сравнити Берлин! (ВИДЕО)
Извор: Фонд стратешке културе

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА