Најновије

ЗАХАРЧЕНКО: Ако Украјина крене у НАТО, одмах почињемо ослобађање целог Донбаса

Доњецка Република ће одустати од Минска-2 - објавио је њен председник Александар Захарченко  „ако Украјина започне припреме и процедуре за ступање у НАТО“.
Александар Захарченко (Фото: pravda.ru)

Александар Захарченко (Фото: pravda.ru)

Притом је упозорио званични Кијев: „Изјаве Петра Порошенка и његовог преговарача у Минску, Леонида Кучме, усмерене су на рушење минских споразума. Ако Украјина започне припреме за референдум о уласку у НАТО - ДНР ће одмах иступити из Минска-2 и приступити ослобађању целог Донбаса од кијевске окупације“. Захарченко је притом изразио увереност да ће Украјину у том случају напустити и многе друге њене садашње области. Претходно је стални представник Русије при НАТО, Александар Грушко, оценио да је посета генералног секретара алијансе Јенса Столтенберга Кијеву у супротоности са политичким напорима да се украјинска криза разреши и да „потврђује њену деструктивну улогу“. Порошеко је, по завршетку преговора са Столтенбергом, изјавио да су Кијев и НАТО „ближи него икада“, али је признао да његова земља још није спремна за улазак у алијансу, а ни она да је прими.
Прочитајте још:СПЕЦИЈАЛНО ЗА МЕРКЕЛОВУ: Овим ће Москва равнити Берлин! (ВИДЕО)ГРМЕЋЕ ПЛАНЕТА: Путин се 28. септембра обраћа целом свету
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА