Најновије

Српска лига: Озбиљно су уздрмани темељи ЕУ, подржавамо контрамере Хрватској!

БЕОГРАД - Једностраним санкцијама које је Влада Републике Хрватске увела против Републике Србије, озбиљно су уздрмани темељи ЕУ. Тим потезом Хрватске, ЕУ брутално крши своје сопствене прописе, односно крши сопствени споразум (ССП) који је потписала са Републиком Србијом као државом кандидатом за чланство, саопштавају из Српске лиге.
Oснивач Српске лиге Александар Ђурђев (Фото: Српска лига)

Oснивач Српске лиге Александар Ђурђев (Фото: Српска лига)

- Наиме, како је Хрватска део евро зоне, то значи да или Хрватска влада не поштује и крши прописе ЕУ или да ЕУ крши и не држи до сопствених прописа. Ако ЕУ тако поштује своје акте, грађани Србије би требало да се запитају коме безусловно поверавају будућност своје деце? Ако се они овако односе према својим актима, да ли то знаци да акти било које српске месне заједнице имају већу правну снагу од уговора ЕУ? Ако ЕУ негира идеју на којој је настала требамо се озбиљно запитати куда ми то заправо идемо? Да ли ЕУ још увек постоји, односно да ли је ово почетак краја ЕУ? - питају из Српске лиге. Овај Покрет наводи да увоћењем санкција Хрватска, чланица ЕУ, негира и крши постулате на коме је Европска Унија конституисана, гурајући на тај начин Србију у царински рат. - Зато, подржавамо Владу Републике Србије у увођењу реципрочних мере за заштиту државне територије, националног и економског интереса и заузме озбиљан став поводом неодговорне политике чланице ЕУ - кажу у Српској лиги.
Прочитајте још:Србија забранила увоз хрватске робе!Српска лига: Србија да укине санкције Сирији!ДВЕРИ БЕСНЕ ЗБОГ САОПШТЕЊА ЕУ: Тражимо хитну оставку Александра Вучића!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА