Најновије

Дачић: Успех Владе Србије, пораз политике Владе Хрватске

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да укидање једностраних и противправних мера Хрватске на граници са Србијом представља велики и значајан успех Владе Србије, али и огроман пораз неодговорне политике Владе Хрватске на челу са Зораном Милановићем.
Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

"Грађани Србије могу да се радују што имају владу способну да доносе тешке, храбре и мудре одлуке у тешким и комплокованим политичким околностима. То је оно што данас разликује Србију у односу на деценије иза нас, чињеница да смо имали подршку ЕУ и других партнера за политику владе. То говори о промени углада Србије у свету", рекао је Дачић на седници владе, која је делом била отворена за јавност. Дачић је рекао да је у Србији, али и у самој влади било оних који су сумњали у одлуке владе, чак и унутар владе. "Ја нисам био међу њима и желим да честитам премијеру и свим колегама што смо били у стању да код угрожених националних интерса смогнемо снаге и донесемо одлуке које су најбоље за Србији", казо је Дачић. Показало се да смо били у праву, додао је он наводећи да је то још једна потврда онога што као шеф дипломатије може да чује у светским престоницама, да је Србија на добром и правом путу. Он је додао да је отварање граница и добра вест за регион јер је основни приницп ЕУ слобода кретања људ роба и капитала и биће од великог подстицаја за стабилност и економски развој региона. "Цела ситуација је била веома компликована, а разрешена је на начин да је Србија заштитала своје националне инстересе. Србија је показала да је права држава", рекао је Дачић.
Прочитајте још:ПОПОВИЋ: Понашање Хрвата садржи елементе нацизмаХАН ПОРУЧИО МИЛАНОВИЋУ: Укините блокаду – припазите на речник!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА