Најновије

ИПАК НИЈЕ ТОЛИКО ЗДРАВ: Мед исто што и бели шећер?

Ауторка истраживања Сузан Рац каже да су на почетку студије намеравали да докажу разлике између меда и шећера, али су на крају утврдили да је заправо нема.
Мед (фото: pixabay)

Мед (фото: pixabay)

Упоредили су утицај меда, шећера и кукурузног сирупа на 55 добровољаца. Они су јели 50г дневно неког од ових заслађивача. При крају истраживања, доказано је да да сва три заслађивача имају подједнак утицај на организам. Ниво триглицерида, липида који може изазвати ризик од срчаних болести, подигао се код свих испитаника, без обзира који су заслађивач користили. Управо због овог истраживања, нутрициониста Сара Станнер упозорава да мед не би требало сматрати “здравим избором”. – Једна кашичица меда садржи 23 калорије и 6 грама шећера, док иста количина белог шећера садржи 16 калорија и 4 грама шећера. Мало меда неће вам нашкодити, али запамтите да истовремено уносите и шећер и калорије – закључак је аутора студије.
Прочитајте још:Моћни домаћи напитак: Регулише шећер у крви и помаже у мршављењуКОЛИКО ДУГО СПАВАТЕ: Мање од 8 сати сна и погледајте којих 25 страшних последица вас чека!
Извор: mojportal.ba/dnevno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА