Најновије

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ХОЏИС: Русија је агресор - морамо на њихове границе!

САД - Амерички генерал, главнокомандујући за Европу, Бен Хоџис, изјавио је у интервјуу за портал Брејкинг Дефенс (Breaking Defence) да је Русија спровела "акт агресије" у Источној Европи, те да је армија САД дужна да сконцентрише снаге у том региону и спречи отпочињање већег конфликта.
Генерал Бен Хоџис (Фото: ЈуТјуб)

Генерал Бен Хоџис (Фото: ЈуТјуб)

Уколико Русија прва нанесе удар, САД са својим савезницима мора бити спремна да пружи адекватан одговор, каже генерал Хоџис. "Донбас је једно од места где Русија може нанети удар", каже амерички генерал и додаје да "Русија очигледно мисли да може диктирати другим земљама шта да раде". Он каже да је војни утицај Русије присутан у Белорусији, Украјини, Грузији и Молдавији. Објашњава да су руске снаге стациониране у Каљининградској области и на Криму уперене против НАТО снага у Балтичком и Црном мору. "Како би спречили ситуацију у којој ћемо опет гледати "зелене људе", рецимо у Латвији или Пољској, ми морамо бити присутни тамо." -каже генерал Хоџис. Хоџис заговара што веће повезивање са савезницима, заједничке војне тренинге и све могуће операције којима би НАТО алијанса спречила конфликт са Русијом у Источној Европи.
Прочитајте још:МОСКВА ПОКАЗАЛА ДОБРУ ВОЉУ: Русиjа и Украjина постигли договор о снабдевању гасомПРЕД ОВИМ ПРОРОЧАНСТВОМ ЏИХАДИСТИ ДРХТЕ: Антихрист ће се појавити на земљи између Сирије и Ирака!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА