Најновије

НОВЕ ТЕНЗИЈЕ: Вашингтон инсталира ПРО систем у Пољској

ПОЉСКА - Сједињене Америчке Државе ће разместити нови систем противракетне одбране у Пољској, а цела ствар је изгласана већ и у парламенту, па тако председник Пољске, Анџеј Дуда, има право да потпише споразум са Вашингтоном.
НАТО (Фото: ЈуТјуб)

НАТО (Фото: ЈуТјуб)

У парламенту Пољске се гласало по овом питању, односно, о изградњи нове америчке војне базе са ПРО системом на територији Пољске. За је било 420 посланика од укупно 460 њих. Са изградњом нове америчке базе ће се отпочети 2016. године, а у плану је да се заврши 2018. године. Биће опремљена ракетама средњег домета СМ-3, наводе пољски медији. Ова база ће бити на свега 300 километара од Каљининградске области и војна база Руске Федерације у Каљининградској области ће бити у домету поменутих СМ-3 ракета. Све ће бити урађено у оквиру споразума о сарадњи који је Пољска потписала са НАТО алијансом пре пет година. Према званично декларисаној политици, ова база се прави у циљу безбедности Пољске и јачања безбедности услед могућег напада од стране Ирана. Кремљ је у више наврата осудио овакво приближавање руским границама и ширење ПРО система у Европи. Русија је позивала пољске власти и НАТО алијансу да одустану од планова размештања нових ракетних система, али сада је ствар додатно потврђена и парламентарном одлуком Пољске.
Прочитајте још:БРИТАНСКИ НОВИНАР ОТКРИЋЕМ ШОКИРАО СВЕТ: Сорош организује сеобу народа!?КАТАЛОНИЈА СЕ УМИРИТИ НЕЋЕ: Шпанија ће експлодирати у понедељак!?
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА