Најновије

ЕКСКЛУЗИВНО: Руска авијација извршила удар у Сирији - снимци срушеног града (ВИДЕО)

САД - Америчка глобална тв мрежа СиЕнЕн је јавила да је Пентагон саопштио да је руска авиација извршила први удар напавши град Хомс у Сирији, а друге незваничне информације говоре да је то град Талбисах који се налази у близини Хомса.
Сухој СУ30 (Фото: Принтскрин)

Сухој СУ30 (Фото: Принтскрин)

Бораца Исламске државе у граду Хомсу нема, а нападе није извршила сиријска авијација, него руска, рекао је званичник Пентагона за СиЕнЕн. Барбара Стар, кореспондент СиЕнЕн-а из Пентагона, рекла је да у граду Хомсу нема снага Исламске државе, него да тамо делују снаге опозиције Башару ел-Асаду. Агенција РИА Новости је објавила информацију да је кабинет сиријског председника Башара ел-Асада за агенцију Франс Прес потврдио да је Русија доставила борбене авионе Сирији. Министарство одбране РФ је потврдило накнадно да је руска авијација, у складу са наређењем Врховног командата армије РФ, Владимира Путина, отпочела ваздушне операције уништавања Исламске државе у Сирији. Правда објављује снимке једне сиријске телевизије који круже интернетом као снимци после удара руске авијације. Реч је о граду Талбисах у близини Хомса. Колико су релевантни не знамо, али погледајте:
Прочитајте још:Да ли је Владимиру Путину у Њујорку претила опасност?ПОТВРЂЕНО: Американци доставили Украјинцима смртоносно оружје
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА