Најновије

Срби у крвавом рату у Централноафричкој Републици (ФОТО)

Протекле две ноћи биле су бурне за српске медицинаре у мисији MINUSCA у Централноафричкој Републици. Током неколико узастопних интервенција збринуто је десетак лакше и теже повређених војника УН.
Фото: Министарство одбране

Фото: Министарство одбране

- Највећи изазов су имали српски војни хирурзи. Војника са вишеструким устрелним и прострелним ранама, са преломима костију и прекинутим крвним судовима, успешно је, у врло кратком времену, стабилизовала екипа у којој су били потпуковник др Иван Лековић, општи и васкуларни хирург, ортопедски хирург мајор др Саша Младеновић и анестезиолог потпуковник др Жељко Гуњ. Након довођења у стабилно стање, пацијент је превежен у француску војну болницу где је започета и успешно завршена вишесатна сложена операција ткива и крвних судова. Операцију је извео тим састављен од француских војних лекара којим је руководио потпуковник др Иван Лековић - саопштено је из министарства одбране. За нешто више од десет дана рада, лекари у српској војној болници у Ценралноафричкој Републици збринули су више од 150 пацијената, припадника војног и цивилног дела мисије MINUSCA.
Прочитајте још: Војска Новорусије за 24 часа уништила 40 упоршта снага УкрајинеЗашто у Србији нико не жали мртве у Јемену и Авганистану, већ само у Француској
  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА