Најновије

У сусрет великом вођи

Дан уочи посете општини Штрпце од стране премијера Србије све овде подсећа на сцене из филма "Три карте за Холивуд". Деца и унуци комуниста који су се својевремено одлично показали у организацији дочека Јосипа Броза Тита и Фадиља Хоџе сада треба да у истом маниру осветлају образ пред достојним наследником политике двојице поменутих Српских "пријатеља". Црвени тепих је већ припремљен. Запосленима који примају плате из буџета Републике Србије али и они који примају из буџета Косова већ наређено да се појаве на дочеку, вероватно руку под руку једни и други. Пише: Звонко Михајловић 
Звонко Михајиловић (Фото: Јутјуб)

Звонко Михајиловић (Фото: Јутјуб)

Потребно је да неко рапортира премијеру о правом стању на терену. Али ко? Своје је неспособне али партији верне напредњаке сменио. Довео нове проверене послушнике (у служби Мустафе) који не знају понајбоље менталитет великог вође јер су до јуче, бар за јавност, били на супротној страни док је требало преварити народ да изађе на Тачијеве изборе, али су зато по налогу истог бриселског послодавца морали да поскидају маске и покажу своје право лице. Како се на власт проверено опстаје фризирањем и улепшавањем стварности (богато искусто наслеђено из ере комунизма) премијер ће остати ускраћен за многе чињенице. Оно што неће сигурно чути од својих домаћина јесте да "Ски центар Брезовица", чију је посету иначе дотични одабрао због личног маркетинга, систематски пропада годинама после НАТО агресије јер су другови из њега однели све што се однети може. Да запослено 185. радника није примило 25. месеци плату. Да и када је приме она у просеку не прелази 10. хиљада динара. Да се објекти-хотели "Нарцис", "Бреза" и "Молика" налазе у стању урушавања. Да су "велика брвнара" и "градска кафана" продати од стране тзв. Косовске агенције за приватизацију уз обилату помоћ домаћина премијера. Те да је "мала брвнара" издата у закуп. Такође нико му се од домаћина неће ''похвалити'' легализацијом 700 нелегално саграђених објеката све у власништу албанаца, а све у духу братства и јединста, које ће моћи да види путем од Брезовице до Ски центра на Шар планини. Исто тако прећутаће истину о мастер плану који је осмишљен негде у иностранству са циљем да се преотме комплетна имовина "Ски центра" која је иначе у 100% власништву Републике Србије. Да је поред објеката на мети Приштине и 244. хектара земљишта све у циљу сужавања животног простора Срба у Штрпцу. Да су његови домаћини заједно са Хашимом Тачијем били промотери широм Европе тог мастер плана и подстрекачи предаје на тацни свега онога што се налази у власништву поменуте компаније. А иначе су резултати већ видљиви када су у питању други привредни субјекти на територији општине Штрпце какви су рецимо фабрика ''Иво Лола Рибар'', ДП ''Младост Штрпце'' и ДП ''Задруга'' које су однедавно у рукама Приштине а радници Срби избачени на улицу. Све у свему посета ће и поред лактања домаћина ко ће се више приближити великом вођи бити успешна у маркетиншком смислу. Јавност у Србији ће још једном бити обманута мислећи да се нешто ипак ради. А дан након одласка премијера донеће нову реалност а она је таква да ће важити стара парола која гласи: " Не бојте се браћо Срби, добро бити неће".
Прочитајте још: СРБИЈО СПАСИ СРПСКЕ СВЕТИЊЕ НА КОСОВУ: Ево које цркве и манастире шиптарски екстремисти хоће да уништеШешељ за Правду: Па сам је крив. Будала!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА