Најновије

Скоро цела сиријска опозиција стиже на преговоре у Москви, Запад мења став о Асаду

Сиријска опозиција, осим Сиријске националне коалиције опозиционих и револуционих снага, са седиштем у Истамбулу, пристала је да учествује у међусиријским преговорима који треба да буду одржани следеће недеље у Москви.
Сирија (Фото: Википедија)

Сирија (Фото: Википедија)

Стални представник Сирије у УН Башар Џафари налазиће се на челу владине делегације. Како се наводи, делегација ће стићи на преговоре 28. јануара. Пре неколико дана Њујорк Тајмс је објавио да Запад ревидира свој став о Сирији. У тексу је указано на подршку САД-а руском плану за мировне преговоре о Сирији, што је, како кажу, "показатељ промене става САД-а о привођењу краја сукоба у овој земљи и тихог одустајања Запада од захтева за свргавање Бешара Асада". Сирија је од 2011. године суочена са ратом у ком терористе подржавају и финансирају западне и поједине арапске земље, пише иранска агенција ИРИБ.
Прочитајте још:ОПАСНО: Више од 500 џихадиста са Балкана у Сирији и ИракуУбијен син вође Хезболаха у Израелском нападу у СиријиНа ивици ширих сукоба: Америка шаље 400 војника у Сирију!
Извор: Глас Русије / ИРИБ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА