Најновије

Русија оборила рекорд са 105,3 милиона тона житарица произведених у 2014. години

МОКВА- У току 2014. године летина је износила 15,45 милиона тона поврћа и 105,3 милиона тона житарица, саопштио је данас министар пољопривреде Николај Фјодоров на састанку с премијером Дмитријем Медведовом. По речима Фјодорова, то је "апсолутни рекорд у најновијо
Добра година (Фото: Guyanatimesgy.com)

Добра година (Фото: Guyanatimesgy.com)

Фјодоров је изразио наду да ће алтернатива увозу намирница бити успешно организована у току две године: "Ако све то обезбеднимо... можемо да планирамо да гаранција замене намирница из увоза буде обезбеђена у року од максимум две године".

Са своје стране, премијер РФ Дмитриј Медведев је изразио наду да ће влада 2015. године успети да избегне смањење трошкова у пољопривреди: "Наш задатак је да ову летину 2015. године распоредимо како треба, не дозвољавајући да се појаве проблеми на домаћем тржишту", изјавио је Медведев.

Прочитајте још:Париз под опсадом: Полиција довукла тешко наоружање на прилазима у град!Напад у Паризу као увод у нови „крсташки рат“

Председник владе је прошлу годину назвао "врло успешном за пољопривреду", пошто је постигнут други по показатељима резултат у целој постсовјетској историји.

Извор: Глас Русије
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА