Најновије

КАДИРОВ ПУТИНУ: Пошаљите муслимане да се боре са џихадистима

Председник Чеченије, Рамзан Кадиров, позвао је свог руског колегу Владимира Путина да размотри слање муслиманских трупа у Сирију да се боре против Исламске државе.
Путин и Кадиров (Фото: РИА новости)

Путин и Кадиров (Фото: РИА новости)

Он је истакао да Москва треба да прошири своје операције у Сирији које су почеле јуче ваздушним ударима на положаје исламиста. "Није довољна само авијација, већ и пешадија, што брже докусуримо ИСИЛ-овце, живећемо у миру", казао је Кадиров који је напоменуо да "нажалост Чечени не могу учествовати у овим борбама". Кадиров је иначе сунитски муслиман који својом чврстом руком влада Чеченијом, а отворено пружа подршку Путину. Кавкаска регија на југу Русије, која укључује Чеченију, Дагестан и Ингушетију, постала је место исламског екстремизма последњих година. Око 15.000 бораца придружило се Исламској држави и заклело јој се на верност.

Кадиров: Русија више није могла да чека

Одлука председника Русије Владимира Путина о употреби Оружаних снага Русије за борбу против тероризма у Сирији је права одлука, уверене је шеф Чеченије Рамзан Кадиров. Убеђен сам да то зло (Исламска држава) треба да буде ликвидирано у својој јазбини. Не можемо да чекамо да они дођу у наше градове и села“, нагласио је Кадиров. Он је нагласио да су акције Русије у складу са међународним правом. „Председник Сирије је затражио помоћ. Ми смо позитивно одлучили. Америка, Аустралија и остали се понашају као разбојници. Сирији ће требати саветници. Ако Врховни командант Оружаних снага Русије Владимир Путин изда наређење спремни смо и сутра да пошаљемо специјалисте светског нивоа, којима нема равних на Западу“, навео је Кадиров. Америка и њени партнери, уверен је он, распирују пожар, уместо да га гасе на жаришту. „То жариште нам се налази под боком. Зато Русија више није могла да чека“, сматра шеф Чеченије.
Прочитајте још:ЛАЗАНСКИ: Ако је Русија одлучила да уђе у војну акцију у Сирији, ИД ће доживети озбиљне губиткеКОСАЧЕВ: Русија је једина земља која може стати на крај сиријској кризи
Извор: Дејли мејл, rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА