Најновије

ПЕСКОВ: Удари док је Асадова армија у офанзиви, циљеви у договору са Дамаском

Још је рано говорити о оценама тока операције Оружаних снага Русије у Сирији, рекао је новинарима портпарол председника РФ Дмитриј Песков. Песков је такође напоменуо да је рок деловања руских ОС у Сирији временски ограничен „на период трајања офанзивних операција сиријских оружаних снага“.
Дмитри Песков (Фото: РИА Новости)

Дмитри Песков (Фото: РИА Новости)

„Овде је важно имати у виду да је то операција пружања подршке сиријским Оружаним снагама у борби против Исламске државе и других екстремистичких групација“, истакао је портпарол председника Русије. Русија одређује циљеве напада у Сирији у координацији с оружаним снагама те земље, нагласио је Песков. Он је напоменуо да ће Русија и даље пружати помоћ сиријској армији у борби против терористичке организације Исламска држава и других терористичких и екстремистичких група. „И, наравно, циљеви се одређују у координацији с Оружаним снагама Сирије“, нагласио је представник Кремља. Песков је истакао да механизам координације различитих земаља везано за дејства у Сирији функционише, али да се у медијима појављује веома много нетачних информација о руској операцији. „Сада треба веома пажљиво узимати све наводе: много има изврнутих информација, много нетачних информација, много лажних информација“, казао је он. „Сада се треба просто у потпуности ослонити на механизме информативне координације о којима је говорио председник Русије. Ти механизми функционишу. И не треба постајати жртва изврнутог тумачења“, нагласио је Песков. На молбу да прокоментарише наводно постојећи захтев Саудијске Арабије да се прекину ваздушни напади Оружаних снага РФ у Сирији, Песков је истакао да није пронашао поуздан доказ постојања таквог захтева. „Ја сам исто видео медијске наводе и, није ме мрзело, такође сам потражио његове (представника Саудијске Арабије) изјаве. За сада их нисам видео, зато не могу да одговорим на ваше питање. Уосталом, медији нису тим поводом цитирали никога од саудијских званичника“, нагласио је Песков.
Прочитајте још:ПУТИН: Западни медији лажу да Руси гађају цивилеПУТИНОВ ГЕНЕРАЛ УШАО ЈЕ У АМБАСАДУ САД: Имате сат времена да очистите ваздушни простор, ми крећемо!
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА