Најновије

Меркел: Први пут кажем, у Сирији је неопходна војна акција

БЕРЛИН - Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да је у Сирији неопходна војна акција, иако то неће окончати рат у тој земљи.
Ангела Меркел (Фото: bundeskanzlerin.de)

Ангела Меркел (Фото: bundeskanzlerin.de)

"Кад је реч о Сирији, кажем ово први пут: биће нам потребна војна акција, али она неће донети решење, потребан нам је политички процес, али он баш не тече добро", рекла је Меркелова у интервјуу немачком радију "Дојчландфунк", а пренео Ројтерс. Према исечцима из тог интервјуа, који ће бити емитован касније током дана, немачка канцеларка је рекла да ће у разговоре морати да буде укључен и режим сиријског председника Башара ал Асада. "Да би се постигло политичко решење, потребно је да представници сиријске опозиције и они који тренутно владају у Дамаску, као и остали, остваре стварни успех у преговорима", рекла је Меркелова. Она је додала да би Русија, САД, Саудијска Арабија и Иран могли да играју важну улогу у тим разговорима, као и Немачка, Француска и Британија.
Прочитајте још: Под ударима руске авијације снаге Џејш ал-Фатах одступају према ТурскојЕво зашто су руски бомбардери тако прецизни
Извор: Танјуг
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА