Најновије

MЕЊАЈУ ВЕРУ И ПРЕТЕ ПАТРИЈАРХУ: Цело село у Србији хоће да пређе у ислам?!

Мештани села Шопић, надомак Лазаревца написали су писмо патријарху Иринеју како би спречили локалног пароха да им сруши цркву. Они у писму моле патријарха за помоћа, а уколико она изостане прете да ће колективно прећи у ислам!
Патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб)

Патријарх Иринеј (Фото: Јутјуб)

– Ако не добијемо вашу подршку, коју очекујемо као верници и ваши искрени мирјани, бићемо принуђени да, боже ме прости, пређемо колективно у ислам како бисмо по позитивним законима Републике Србије добили бољу заштиту за наше објекте и да као наши стари мученици на тај начин чпувамо нашег Господа Исуса Христа у срцу, а на главу ставимо било коју капу која ће нам омогућити да од бахатости и било чије самовоље заштитимо наше светиње – пише у писму које су мештани Шопића упутили патријарху. Невоље су почеле кад је село у јулу прошле године погодило незапамћено невреме. За само неколико минута торнадо је одувао кровове са стотинак кућа и читав звоник цркве старе 150 година. Мештанин Предраг Лазаревић каже да му нису јасни мотиви којима се руководио поп Мирко кад је одлучио да сруши стару цркву. – Геолог сам по струци и врло добро знам да испод цркве нема никаквог клизишта. О поповој тврдњи да темељи нису добри улудо је и трошити речи ако се зна да црква на свом месту стоји нетакнута готово 150 година – каже Лазаревић, потомак једног од градитеља цркве. Он истиче и да су сви покушаји за договор били безупешни.
Прочитајте још:Четничком команданту забрањен улазак у Црну ГоруРУСКА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: „У Сирији сутра лепо време за бомбардовање“ (ВИДЕО)
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА