Најновије

Пентагон одбио да координира са Русијом у борби са ИД

Америка не намерава да разговара са Русијом о сарадњи у борби са Исламском државом у Сирији све док Москва подржава сиријског председника Башара ел Асада, изјавио је званични представник Пентагона Мишел Балданса.
Пентагон (Фото: flickr)

Пентагон (Фото: flickr)

Од 30. септембра Русија је на захтев Асада почела да изводи прецизне ваздушне ударе по објектима ИД у Сирији. Према подацима Министарства одбране, циљеви се бирају на основу обавештајних података, укључујући и осматрањем из ваздуха. Према изјави руског војног ресора, опрема руских авиона омогућава да се изводе удари по ИД на читавој територији Сирије и са „апсолутном тачношћу“. „Ми смо забринути што Русија наставља да изводи ударе по групама у Сирији које нису екстремистичке“, изјавио је Балданса. По његовим речима, Москва „на такав начин показује да сматра подршку Асаду важнијом од борбе са Исламском државом“. Амбасадор Сирије у Русији Ријад Хадад је раније потврдио да се удари изводе само на терористичке оружане снаге, а не по опозицији и цивилима. „Јасно смо ставили на знање да ако војне акције Русије буду фокусиране на борбу са ИД сматраћемо их позитивним кораком. Ипак, све док Русија буде сконцентрисана на подршку режиму Асада, не можемо и нећемо разговарати о било каквој сарадњи“, навео је представник америчког војног ресора. Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров рекао је јуче да је Русија предложила САД да у блиској будућности одрже директне контакте између војника о питању Сирије. Америчка страна је обећала да ће дати брз одговор на ове предлоге.
Прочитајте још:Дамаск: Заједничка борба с Русијом победиће тероризамВише јаких експлозија у Доњецку – могуће је да су ракетама обарани украјински дронови
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА